U ovom blogu, zašto je zanimljivo da Joe Rogan, jedan od medijskih najaktivnijih podcastera priča sa Chuckom Palahniukom, jednim od najrekluzivnijih i najmisterioznijih pisaca, autora kultnih klasika kao što fu Fight Club.

Joe Rogan je jedan od najpoznatijih svjetskih intervjuera, i vjerojatno najveći i najpoznatiji video-podcaster na YouTubeu, s gotovo 4 milijuna pretplatnika. Količina ljudi s kojima je on pričao, tema o kojima su pričali, je jednostavno impresivna u svakom pogledu. Kako sam u međuvremenu počeo su-voditi podcast Surove Strasti s frendom, još i više kužom koliko je dobro imati to iskustvo različitih mišljenja, različitih ideja na redovnoj osnovi. Iznimno, u jednom trenutku u ovoj epizodi, Joe priča o tome kako je jebeno odlično imati podcast - i u pravu je.

Epizoda koju linkam ovdje je njegov nedavni razgovor s Chuckom Palahniukom, koji je jedan od najpoznatijih - i jedan od najšokantnijih

  • živućih pisaca danas. Mnogi ga znaju kao autora Fight Cluba, ali to je samo početak. Njegove knjige su redovno zabranjivane u zatvorima, ali i u školama i povremeno širim društvima, na temelju, u osnovi, toga što su previše realistične. U ovom intervjuu Chuck se doima kao povučeni geek, koji promatra svijet i pokušava ga opisati i pronaći smisao u njemu, i kojem je glavna želja u životu pisati knjige. Iznimno je bistar i oštar mislilac, a teme i anegdote o kojima priča u razgovoru su nevjerojatno inspirativne i stvarnije od života. Pogledajte i poslušajte ovaj intervju da čujete kako misli čovjek kojem je rečenica "I want to have your abortion" jedna od pitomijih koje je napisao, i čije ideje su danas posvuda u modernoj zapadnoj kulturi.

Chuck Palahniuk{width="80%"}

Ako vam je bezveze gledati intervju 2 osobe i radije bi slušali audio, možete koristiti 4K YouTube to MP3 program za download audio zapisa iz YouTubea.

Zašto mi se sviđa: Chuck Palahniuk se doima kao jedna od najiskrenijih osoba na svijetu. Joe Rogan uživa u tome.

Što sam naučio: Dobra priča je ona nakon koje slušatelji / čitatelji žele ispričati svoju priču.

Link na Joe Rogan Experience #1158 - Chuck Palahniuk.

Newsletter Marka Rakara

Marko Rakar je jedan od najpoznatijih domaćih... pa... teško je reći što u jednoj riječi. Kritičara politike. Kritičara korištenja IT-a u državi. Stručnjaka za informatičku sigurnost. Data minera. Sve to i još više? Njegovi projekti kao što su Vjetrenjača već godinama iznose prljavi veš naše hobotničarske države. Usput, i on je bio na našem podcastu.

Jedna od stvari koje Marko radi je da održava tjedni newsletter u kojem, na malo drugačiji način nego ja (i puno je ranije počeo) donosi zanimljive linkove na koje je naišao tijekom više-manje normalnog online života. Tu ima različitih sadržaja, obično su grupirani u nekoliko sekcija, te su odličan način za nabrzinu popratiti što se događa u svijetu i na Internetu ovih dana.

Blog Marka Rakara{width="80%"}

Zašto mi se sviđa: Na jednom mjestu Mrak donosi većinu zanimljivih stvari koje su se događale na Internetu u proteklom tjednu.

Što sam naučio: Australija uspjela 26 godina održati manje-više konstantne stope razvoje i izbjeći sve svjetske recesije.

Link na blog i newsletter Marka Rakara

Što dalje?

Vrlo jednostavno - ajmo pričati o onom što smo čuli. Može na Internetu, ovdje dolje, a još bolje na pivu! Znate li za slične long-form podcaste ili blogove koji bi mi mogli biti zanimljivi? Pošaljite mi ih!

P.S. Ako niste dovoljno domaći s engleskim jezikom, ostavite komentar pa ću detaljnije prepričati dijelove podcasta!

Previous Post Next Post